Webanalyse, rapportering og dashboards

Når din Google Analytics er opsat korrekt begynder det virkelige og værdifulde arbejde med egentlig webanalyse. Det er med webanalyse af dine Google Analytics-data, at jeg identificere handlingsorienterede indsigter. Indsigter, som har direkte indflydelse på dit websites effektivitet i forhold til, at dine besøgende bedre opnår deres mål – og dermed får du en bedre bundlinie.

Det kræver mange års erfaring og uddannelse at kunne segmentere og analysere data fra Google Analytics på et niveau, hvor man kan finde frem til konkrete anbefalinger. Din styrke er, at du allerede kender dine kunder og din forretning – min styrke er til gengæld, at jeg kan lære dig nye ting om dine kunder, om dit websites performance og om din markedsføring.

Hvad indeholder en webanalyse?

En webanalyse kan indeholde mange forskellige temaer og fokusområder. Det kommer an på dine udfordringer:

  • Vil du vide mere om dine kunder, så du kan få bedre viden om, hvordan du skal kommunikere til dem – eller hvor du skal gøre det?
  • Vil du vide, hvilke af dine kunder, der er mest værdifulde og hvordan du kan få flere af den type kunder?
  • Vil du vide, hvilke af dine betalte markedsføringsaktiviteter, der skal optimeres? Eller hvilke du skal sætte i gang?

Med webanalyse kan jeg besvare rigtig mange spørgsmål – og også komme med svar på spørgsmål, som du ikke vidste, at du skulle stille. Nogle af de mest almindelige områder at se på er…:

  • Hvordan finder dine kunder frem til dit website? Virker din SEO-indsats?
  • Bruger du Adwords? Hvordan kan du forbedre din ROI på betalte annoncer?
  • Hvilke sider på dit website bidrager mest til salg? Hvilke sider oplever dine kunder problemer på?
  • Har du udfordringer med dit købsflow? Falder folk fra, og hvor og hvad skal du ændre for at gøre det bedre?
  • Er din forretning sæsonpåvirket? Hvordan kan du bedst udnytte det?

Men i sidste ende kan man ikke lave en standard-webanalyse. Alle virksomheder og forretninger har deres egne unikke udfordringer. Kontakt mig derfor for at tage en hurtig snak om, hvad en webanalyse kan gøre for dig og for din forretning.

Rapportering og dashboards

Ofte har du brug for et overblik – et enkelt sted at gå til for at se, om du er på rette spor, om du sælger tilstrækkeligt og om du evt. skal justere på din markedsføring eller på dine tilbud. Og helst uden, at du skal bruge timer eller dage på at grave dig frem til svarene i Google Analytics.

Det er her, at tilpassede rapporter og dashboards kommer ind i billedet. Sammen finder vi ud af, hvad der er absolut essentielt for dig at vide. Og på baggrund af det sætter jeg tilpassede rapporter og dashboards op for dig. Så kan du nemt og hurtigt skære gennem støjen og se de nøgletal, som er vigtige for dig i dit daglige arbejde.

Når det kommer til dashboards kan disse sættes op i alt fra Google Analytics og Google Data Studio til andre værktøjer såsom Klipfolio eller Geckoboard. Jeg har også ekspertise indenfor automatisering af dataudtræk og rapporter i fx Google Sheets, Excel og PowerPoint. Valget af værktøj kommer fuldstændig an på dit behov.

Kontakt mig for en uforpligtende snak